Frietfiets: een knap staaltje biologisch ondernemerschap

Een frietje – vers gebakken in puntzak – hmmm… altijd lekker. Winter of zomer, crisis of niet. Zo dacht Roderick ook. Dus bedacht hij de Frietfiets. Hoe kom je erbij? We bellen hem.

De Frietfiets komt in de kleinste straten, op de leukste plekken, op evenementen, festivals en partijen. Daar worden ter plekke verse biologische aardappels gesneden en gebakken in verantwoord vet. Heerlijk met de schil er nog aan. Het vet wordt na gebruik gerecycled tot biodiesel. “Heel duurzaam, ambachtelijk en biologisch. En daarmee zijn de 3 kernwaarden van het concept geborgd.” Aldus Roderick.

0

Back to basic met Frietfiets

Het idee is zo simpel en goed dat je je afvraagt waarom je het zelf niet bedacht hebt. Tja, zo is het vaak met de beste ideeën. Tijdens zijn studie Maatschappelijke dienstverlening – ja, iets heel anders – kwam hij met het plan. “Mijn vader heeft ook een eigen bedrijf. Hij zei altijd: ‘Als ik ooit failliet ga, begin ik een frietkraam, dat loopt altijd.’ Het zette me aan het denken. Goed plan, maar ik wilde het anders, beter, en meer van deze tijd: back to basic met topkwaliteit. Met de Frietfiets is deze missie geslaagd.”

0 (2)Zelf een Frietfiets exploiteren?

Ik zeg het nog maar eens: “Wat een goed plan!” Ik ben niet de enige, want in 2 jaar tijd is het bedrijf van Roderick en Siem explosief gegroeid. Roderick en Siem (zijn zakelijk partner) begonnen met 1 zelf in elkaar geknutselde fiets. Nu rijden er 4 rond: op maat gemaakt met gas voor het verwarmen van het vet en elektra voor de afzuiging en bediening. “We zijn nog volop bezig om de fiets te optimaliseren. Daarbij hebben we ook een winkel in Utrecht geopend. Ook hier zijn alleen maar goeie biologische frieten te krijgen en 3 verschillende kroketten. We bieden franchisenemers ook de mogelijkheid om de Frietfiets te exploiteren. Inmiddels zijn er 2 franchisenemers. Andere ondernemers zijn zeker nog welkom”, zegt Roderick. “Ze kunnen mij bellen of een mail sturen.”

Kom ook Frietfiets-frieten proeven

Zoals ik al schreef: de Frietfiets komt overal. Ook in Nobelhorst. Op dinsdag 18 november is er een kijkmiddag voor de Langehoutbuurt van dit Almeerse stadsdorp. Vanaf half vijf ’s middags ben je van harte welkom in de Informatieschuur. En zo’n overheerlijk zelfgebakken, biologisch frietje gaat er na afloop natuurlijk prima in! We horen graag of jij dit ook de allerlekkerste friet vindt.

Plaats hieronder je reactie