Thuisafgehaald in Almere. Wij testten het uit!

Iemand maakt mij attent op Thuisafgehaald! Schijnt leuk te zijn. Ik ga op onderzoek. Maar eens beginnen op de website. Hier lees ik wat de bedoeling is. Hobbykoks koken en jij als hongerige particulier kunt dit eten kopen. Op bestelling of gewoon wat de pot schaft die dag. Wat een goed idee! Weer eens wat anders dan de afhaalchinees, toko en pizzaboer.

Hoe werkt Thuisafgehaald?

Het is een lokale aangelegenheid: eten delen met je buren. Op de site kun je jouw postcode invullen om te zien welke kok er in jouw buurt actief is. Hier staan mooie plaatjes en praatjes om het eten aan te prijzen. Je maakt een profiel aan en vervolgens kun je jouw bestelling plaatsen. Ik neem gewoon maar eens de proef op de som. Ik heb toch geen zin om vanavond te koken en morgen eigenlijk ook niet. Ik bestel kaassoep voor dag 1, feestelijke spaghetti voor dag 2 en ook nog een havermoutbrood, omdat het zo interessant klinkt. Van de havermoutmevrouw krijg ik gelijk antwoord. Maandag kan ik hem halen tussen 6 en 8. Top. Geregeld. Helaas eet ik de andere twee dagen pizza en afhaalchinees, want aan mijn verzoek wordt geen gehoor gegeven. Na 24 uur ontvang ik een bericht: ‘De kok heeft helaas niet gereageerd op je maaltijdverzoek. Dit vinden wij erg jammer. We hebben contact opgenomen met de kok om te vragen in het vervolg wel te reageren.’ Ik vind het ook jammer.

Zie ook deze reportage van VPRO’s Tegenlicht over Thuisafgehaald:

Havermoutmevrouw blijkt rawfoodspecialist

Misschien heb ik pech of werkt het in mijn ‘regio’ nog niet helemaal lekker. Zo overtuigd ik ben van het concept om te genieten van de kookkunsten van mijn buren, zo sceptisch ben ik nu nog over het systeem. Want de komende dagen blijkt ook dat de communicatie tussen mij en de havermoutmevrouw niet helemaal vlekkeloos verloopt. Ik denk dat de bestelling rond is en zij wacht kennelijk nog op mijn bevestiging. Gelukkig hebben we elkaar via de ‘gewone mail’ gevonden en vandaag kreeg ik een Whappje. “Hij staat klaar. Warm, dampend en vers.” En dan ineens valt mijn oog op de profielfoto. Wat een goeie. Het blijkt de moeder van een vriendin van mijn dochter te zijn. We kennen elkaar! Havermoutmevrouw heet Irm en blijkt een rawfoodspecialist te zijn. Als ik bij haar ben, laat ze me allerlei lekkernijen proeven. Van gedroogde ananas tot koekjes van lijnzaad, walnoten en peterselie. Het gros van de gerechten maakt ze ook nog eens met groenten uit haar eigen kas. Dit is gaaf! Haar enthousiasme triggert me en stemt me milder over mijn Thuisafgehaald-fiasco. Want hoe leuk is het niet als je zomaar bij iemand binnenstapt die met passie over zijn of haar kookkunsten vertelt.

Kik op de kaart hieronder voor een overzicht van alle koks in Almere:

Thuisafgehaald-in-Almere-adressen

Conclusie

Ik blijf het proberen en hoop dat ik anderen aanmoedig om het ook uit te proberen, want met elkaar maken we dit tot een succes. In veel steden werkt het als een tierelier. Moet in Almere ook kunnen toch? En dan dat havermoutbrood. Een aanrader. Echt erg lekker. Met een jammetje, een beetje honing of een kloddertje Griekse yoghurt met citroenrasp. Wil jij Irms brood uitproberen of één van haar andere gerechten? Kijk op Thuisafgehaald.nl of stuur ons een bericht. Dan brengen wij je in contact met haar.

Heb jij andere of dezelfde ervaringen met Thuisafgehaald? Deel ze hieronder in de reacties.

Fotocredits: Thuisafgehaald.be

Plaats hieronder je reactie