5 redenen om naar Nobelhorst te verhuizen

Nobelhorst is een bijzonder stukje Almere. Wat ooit begon met een eerste paal in de grond begint nu al steeds meer op een écht dorp te lijken. Met een gezellige Brink, een huisartsenpost en binnenkort zelfs een school. Tijd om de bewoners van Nobelhorst eens te vragen waarom zij zijn gevallen voor het dorp van Almere.

Cindy: “Je zit overal dichtbij”

In-de-rij-voor-een-kavel-Nobelhorst-Cindy

“Dit is de meest ideale plek om te wonen. Je zit overal dichtbij. Daarbij is Nobelhorst heerlijk groen en dit specifieke deel is ook nog eens waterrijk. We hebben nu een zelfbouwkavel voor een tweekapper aan het water gekocht. Ooit hebben we ons droomhuis al eens op papier laten zetten voor een kavel in de Noorderplassen, maar toen brak de crisis uit en durfden we het toch niet meer aan. Nu gaat onze droom toch uitkomen.”

Jeroen: “Elke buurt heeft iets knus en eigens”

IbbA-Almere-Nobelhorst-Jeroen-2

“Wat ik mooi vind aan dit plan is de kleinschalige opzet. Hoewel er op termijn veel woningen komen, heeft elk buurtje iets knus en eigens.” Toen ik ging kijken in Nobelhorst, was ik gelijk verkocht. Het is hier zo lekker landelijk en dan die leuke Infoschuur en de Buurtschuur. Die maken het plaatje compleet.”

Denk je er ook over om een kavel te kopen en zelf je droomhuis te (laten) bouwen? Klik hier voor meer informatie over zelfbouwkavels in Nobelhorst

Jasperine: “Je ziet hier overal dieren lopen”

Wonen-in-een-modelwoning-2

“Het landelijke van Nobelhorst vinden we leuk. Je ziet hier overal dieren lopen, maar je woont wel heel dicht bij de stad. Ook de coöperatieve gedachte achter de opzet van de wijk spreekt ons aan. Ik ben niet het type van ‘op de koffie bij de buuf’, maar ik wil wel graag iets te zeggen hebben over – bijvoorbeeld het groen in – mijn leefomgeving.”

Pascal en Frank: “Hier woon je landelijk”

IbbA-2

“Het is een gevoel. In Nobelhorst vinden we vooral het dorpse en de buurtcorporatie erg aantrekkelijk. Hier woon je meer landelijk.”

Martina en Rik: “Je kunt hier een heel mooi huis kopen”

Rik,-Martina-en-Kristian

“Toen we kennismaakten met Nobelhorst, wisten we vrij snel dat dit het was. Zeker toen we buurtmakelaar Madeleen eenmaal gesproken hadden. Wat een leuk, oprecht en enthousiast mens is dat. In Nobelhorst kun je voor een goede prijs een heel mooi huis kopen. Op die manier werk je niet om je huis te kunnen betalen en leef je ontspannen. Het groen, de ruimte en het feit dat het een ‘jonge’ buurt is, spreekt ons heel erg aan. We zien al helemaal voor ons hoe Kristian hier straks met zijn vriendjes rondstruint en plezier heeft.”

De Aankleedhuizen in Nobelhorst zijn erg populair. Een Aankleedhuis is een duurzaam basishuis die je naar je eigen wensen kunt aankleden. Klik hier voor meer informatie over de Aankleedhuizen in Nobelhorst.

>> Meer informatie over Nobelhorst

>> Volg Nobelsleven ook op facebook, instagram of twitter.

Plaats hieronder je reactie