Eerste buurtwinkel in Nobelhorst is een feit

Wonen in een nieuwbouwwijk. Het heeft veel voordelen. Jij bent de eerste bewoner, iedereen is nieuw, dus contacten zijn zo gelegd en kinderen hebben alle ruimte om lekker buiten te ravotten. Toch moet je ook een beetje van avontuur houden. Af is een nieuwbouwwijk niet gelijk. Dit moet groeien en datzelfde geldt voor de voorzieningen. Kijk maar naar Nobelhorst.

Eerst was er alleen een buurtschuur en een pannenkoekenhuis. Nu is er al een huisarts, is de school in aanbouw én heeft Nobelhorst een buurtwinkeltje. Wat handig!!

Balletstudio is buurtwinkel geworden

Coby is de eigenaresse van La Coppelia’s shop. Eerst had ze een balletschool, maar door omstandigheden moest ze daar mee stoppen. Bij de pakken neerzitten doet Coby niet, dus speelde ze handig in op een behoefte van veel Nobelhorstbewoners en medewerkers van het Nobelhorstteam. Met een paar simpele ingrepen toverde ze haar studio om tot buurtwinkel.

Vandaag ga ik langs en spreek ik gelijk Coby’s dochter Angélique die in het verlengde van de buurtwinkel haar eigen sieradenwinkel ‘By Lique’ heeft, waar ze ook allerlei creatieve worskhops geeft.

La-Coppelia-Nobelhorst-2

Rekken vol roze

De winkels van moeder en dochter vind je op de begane grond van de Melkfabriek aan de Marie Curielaan. Ik parkeer mijn auto voor de deur en ren snel naar binnen. Bah, wat is het koud! Wat een gezelligheid binnen. Ik geef mijn ogen de kost. Wat is er veel te zien. Het buurtwinkeltje laat zich het beste omschrijven als een cadeauwinkeltje/minisupermarkt. Nostalgisch!

La-Coppelia-Nobelhorst-4

Voor een mooi ingepakt cadeautje loop je even binnen bij La Coppelia’s Shop en By Lique!

Rekken vol met roze tutu’s en andere balletspullen, special edition Barby’s, stoer jongensspeelgoed, leuke cadeautjes voor je beste vriendinnen, wierook en prachtige boeken met een spiritueel karakter. Wat een variatie. Bij de minisupermarkt haal je de lekkerste koeken (ik spreek uit ervaring), maar ook een pak suiker, bindmiddel, schoonmaakmiddel en wat medicijnen. Veel van de spullen die Coby verkoopt, zijn biologisch en soms zelfs glutenvrij. “Ik vind het heel belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Wat mij betreft zou iedereen veel puurder moeten eten. Al die toegevoegde zaken zijn helemaal niet goed voor je”, aldus een gepassioneerde Coby.

Jeugdsentiment

Zoals het een echt dorp betaamt, verkoopt dit winkeltje oud-Hollands snoep. Lekker hoor én leuk om cadeau te doen in zo’n mooie pot. “We verkopen ook los snoep. Hier koop je voor een dubbeltje nog een trekdrop.” Ik zie het al helemaal voor me hoe Nobelhorstkinderen het winkeltje inlopen om – net als ik vroeger – al watertandend aan te wijzen wat ze willen hebben. “Eéntje van die, ééntje van die, twee van die… hoeveel kan ik dan nog kopen als ik 50 cent heb?” Jeugdsentiment!

Trekdrop voor een dubbeltje

Kiala punt

La Coppelia’s shop is ook een Kiala afhaalpunt. Handig als je wat wilt laten bezorgen. Je pakketje laat je bij het Kialapunt in Nobelhorst bezorgen. Je haalt het af als het jou uitkomt. Je kunt ook een pakketje retourneren via Kiala. Check wel even of de website waar je wat besteld hebt, is aangesloten bij Kiala.

Kwijlen bij de armbanden

La-Coppelia-Nobelhorst-3

Van de buurtwinkel loop je zo een andere wereld in. Die van mooie sieraden, tassen en homedecoratie. Allemaal handgemaakt door Angélique. Ik sta te kwijlen bij de armbanden. Mooi! Enthousiast vertelt ze. “Voor mijn kinderen was ik even gestopt met werken, maar al snel begon het te kriebelen. Het creatieve is me met de paplepel ingegoten. Mijn moeder schildert en we zaten vroeger altijd thuis te knutselen. Prachtig dat ik hiervan mijn werk hebben kunnen maken. Net als mijn moeder sta ik dicht bij de natuur. Dat uit zich in de materialen die ze gebruikt. Ik wil weten waar iets vandaan komt en of het op natuurlijke basis is.”

Doe het zelf!

Wil jij ook eens zelf wat leuks maken? Een kerstkrans of armband? Angélique geeft geregeld workshops in Nobelhorst. Kijk maar eens op haar website. Een heerlijk avondje fröbelen, lekker kletsen en met een mooie kerstkrans naar huis. Leuk toch! De workshops past Angélique aan aan het seizoen. Nu een kerstkrans, met Pasen weer wat anders.

Shop shop shop

Voor ik de deur uitloop, koop ik nog wat cadeautjes voor mijn vriendinnen, haal ik een paar lekkere koeken en maple syrup én verwen ik mezelf met een mooi armbandje. Het wordt allemaal zo mooi ingepakt. Echt een aanrader om even binnen te lopen, zeker met de feestdagen voor de deur! En weet je, je bent hier helemaal niet duurder uit.

>> Wil je meer informatie ontvangen over Nobelhorst? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

>> Volg Nobelsleven ook op FacebookInstagram of Twitter

>> Volg La Coppelia’s Shop ook via Facebook

>> Volg By Lique ook via Facebook

>> Wil je de beste verhalen van Nobelsleven één keer per maand automatisch in je inbox? Laat dan onderaan dit artikel je e-mailadres achter.

Plaats hieronder je reactie