Madeleen is alles behalve een traditionele makelaar

Iemand interviewen die je eigenlijk al kent, best raar. Maar aangezien het Madeleen betreft, doe ik het met plezier. Madeleen van Huisidee Makelaardij is dé buurtmakelaar van Nobelhorst. En vandaag ga ik haar ongegeneerd het hemd van het lijf vragen.

We spreken – tussen twee afspraken door – bij Madeleen thuis af. Ik ben onder de indruk. Wat woont ze hier geweldig. Het huis in Almere Hout heeft een grote tuin en weiland met kippetjes. Bescheiden en blij geeft Madeleen me een kleine rondleiding door haar paradijs waar ze met haar vriend Frans, pleegzoon en hond Nelson woont. Ik ben gelijk verliefd op Nelson. “Als je oppas nodig hebt…”

Buurtmakelaar-Madeleen-Nobelhorst-2

Vakantie in eigen tuin

Madeleen: “Ik ben opgegroeid op een boerderij met veel dieren. Mijn droom was altijd om weer die vrijheid van ‘buiten’ wonen te ervaren. Dat doe ik hier. Ons pleegkind kan heerlijk buitenspelen en op een zwoele zomeravond ga ik met Frans en een flesje wijn op het gras liggen en kijken we naar de sterrenhemel. Vakantie in eigen tuin.”

Iedereen verdient een warm thuis

Sinds een jaar hebben Madeleen en Frans een pleegzoon waar ze dolgelukkig mee zijn. “Ik kom zelf uit een heel liefdevol nest. Dit gun ik alle kinderen. Wat ons betreft, blijft het hier niet bij. We willen in ons leven nog veel meer kinderen – tijdelijk – een warm thuis bieden.

“Wat ons betreft, komen er nog meer pleegkinderen bij.”

Mazzelkont

Madeleen heeft het getroffen en naar mijn idee heeft ze dit volledig aan zichzelf te danken. Deze vrouw is positief, gezellig en een ontzettend harde werker met een commerciële drive die zich uit in open en eerlijk zakendoen. “Ik ga heel ver in mijn dienstverlening, denk mee met de woningzoekenden en help ze een plek te vinden in Nobelhorst die echt bij ze past. Natuurlijk moeten er ook knopen worden doorgehakt. Dat kan ik prima en mensen vinden dit ook fijn. Duidelijk en vanuit oprechtheid, daar bereik je veel mee. Altijd!”

Ik doe het niet alleen, gelukkig niet

Madeleen heeft het druk met Nobelhorst. “Een waanzinnige klus waar ik fulltime mee bezig ben. “Doe je het allemaal alleen dan?”, vraag ik. “Nee”, lacht Madeleen, “gelukkig niet. Voor Huisidee makelaardij heb ik twee medewerkers – Joris en Susan – en in Nobelhorst wordt het team gecompleteerd met Elske.

Van A tot Z in de watten gelegd

“Het leuke aan Nobelhorst is dat we echt een team zijn die je van A tot Z begeleidt. Als je een aankleedhuis wilt kopen, spreek je eerst Elske of mij. Wij kijken welk huis op welke plek het beste bij je past. Dan krijg je een uitgebreid gesprek met de kopersadviseur, Marcel, om het – toch al zeer complete en luxe – aankleedhuis aan te passen aan jouw woonwensen. Daar rolt een kostenplaatje uit dat je met financieel adviseur Patrick bespreekt. Zo weet je precies waar je aan toe bent, wat er mogelijk is en wat het je kost.”

Buurtmakelaar-Madeleen-Nobelhorst-3

Mensen zijn leuk!

Mensen maken mijn werk het leukst. Al moet ik tien keer hetzelfde huis laten zien, dat maakt me niet uit. Het verhaal achter de zoektocht en de mensen is elke keer anders. Ook in Nobelhorst ervaar ik dat. Ook het feit dat ik al vanaf het eerste moment mag meedenken over wat voor soort huizen er komen in Nobelhorst, maakt mijn werk bijzonder interessant. Ik mag gewoon uit eigen ervaring vertellen en daar wordt waarde aan gehecht. Hoe gaaf is dat! Daarbij weet ik waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt en die informatie kan ik weer doorspelen naar de potentiële kopers.”

“Ik mag me ‘bemoeien’ met een nieuwe fase in iemands leven, hoe mooi is dat!”

>> Klik hier voor het aanbod aan aankleedhuizen in Nobelhorst

>> Wil je meer informatie ontvangen over Nobelhorst? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

>> Volg Nobelsleven ook op FacebookInstagram of Twitter

>> Wil je de beste verhalen van Nobelsleven één keer per maand automatisch in je inbox? Laat dan onderaan dit artikel je e-mailadres achter.

Plaats hieronder je reactie