Hoe wordt het bos rondom Nobelhorst?

Heb je al eens rondom Nobelhorst gelopen? Moet je echt eens doen. Het zal je verrassen hoeveel natuurschoon er letterlijk om de hoek van het ‘dorp’ ligt. Net als het dorp zelf verandert ook het bos elk jaar een beetje. In dit artikel proberen we op te sommen hoe het bos er straks uit zal komen te zien.

Beter bereikbaar

Nu kun je het bos bereiken via de Vinkweg of als je de Nobelstraat helemaal uitloopt. In de toekomst worden er vanuit Nobelhorst allerlei verbindingen met het bos gemaakt, zodat je direct het bos inwandelt. Wil je hier meer over weten? Lees dan het verhaal over De Boswachterij.

Nieuwe bomen

Onlangs zijn er tot schrik van enkele bewoners van Nobelhorst bomen gekapt. Maar niet gevreesd, dit is normaal. Waar de populieren gekapt zijn, komen nieuwe bomen. Dat kappen gebeurt elke 5 tot 6 jaar. De populieren waren hulpbomen en die hebben hun werk gedaan. Ze worden gekapt, zodat de waardevolle bomen groter en mooier kunnen worden.

Meer en betere paden

De bestaande graspaden worden vervangen en uitgebreid met zandpaden. Zo kun je ook bij minder mooi weer lekker in het bos lopen. Daarbij wandel je nog makkelijker naar de ecologische verbindingszone met flauwe oevers waar de bevers zich erg fijn voelen.”

De track loopt door het bos

Nobelhorst krijgt een 11 kilometer lange track. Een autovrije ontmoetingsroute die alle delen van het dorp met elkaar verbindt. En deze loopt ook door het bos. Je kunt vanaf je huis zo het dorp in fietsen, wandelen of skeeleren.

Wist je dat je vanuit Nobelhorst – via de brug over de vaart – zo naar de Kemphaan wandelt? Daar geniet je van een lekkere koffie met vers gemaakte appeltaart en op je gemak loop je weer terug. Wij bezochten De Kemphaan samen met onze gastvrouw Jolly.

>> Wil je meer informatie ontvangen over NobelhorstSchrijf je in voor de nieuwsbrief

>> Volg Nobelsleven ook op FacebookInstagram of Twitter.

>> Wil je de beste verhalen van Nobelsleven één keer per maand automatisch in je inbox? Laat dan onderaan dit artikel je e-mailadres achter.

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

Plaats hieronder je reactie