Gebruik je eigen tuin als bloemenwinkel (en bespaar geld)

Ik hou van bloemen! Bloemen zijn helaas ook kostbaar, een gemiddeld boeket kost al gauw €20,- en staat misschien maar 1 week. Zonde toch? Ik ben op zoek gegaan naar wat ik in eigen tuin kon vinden. En geloof me, een vaas is snel gevuld. Ook zin in een fleurige bos uit eigen tuin? Of koop je liever bij een bloemist? Hoe dan ook ik vertel je er meer over…

Liefde voor de bloem

De liefde voor bloemen is mij met de paplepel ingegoten. Mijn moeder is een echte bloemen- en plantenfanaat. Ze staat regelmatig in mijn tuin het onkruid te verwijderen. Stilletjes mopperend dat ik dat wel wat vaker mag doen. Ze neemt altijd een bloemig plantje mee voor in de tuin of een fleurig boeketje voor in huis. De tips over hoe het beste om te gaan met mijn tuin, krijg ik dan ook van haar. Ikzelf ben meer van het ‘luie’ soort, een echte tuingenieter. Vandaar ook dat, toen wij in Nobelhorst kwamen wonen en de tuin gingen inrichten, ik vooral bezig was met de bloemen en planten. Het moet vooral zintuigprikkelend zijn.

Sigaartje roken

bloemenwinkel de lisdoddeOns huis en de tuin, beetje boerenland met een vleugje modern, grenst aan het water. Met 2 jonge kinderen moest er vanzelfsprekend een veilig maar ook leuk schapenhek langs de oever. Ik wilde ook van die gekke knotwilgen. Natuurlijk mogen de rietsigaren (plantnaam: Lisdodde) die in het water groeien niet weg, de “look” van deze plant vind ik geweldig! De rietsigaar is niet echt een bloem, maar brengt mij terug naar een mooie jeugdherinnering dat ik als kind samen met mijn vader ging kanoën. We plukten dan van die gekke sigaren die in de sloot groeiden en deden alsof we ze op rookten. Omdat ik niet alleen buiten in de tuin die herinnering wil herbeleven, zet ik ze ook gewoon binnen neer. Zo kan ik zittend aan de eettafel of terwijl ik kook weer even terug dromen naar die kano met de sigaar in mijn hand.

Veldboeketje

In het voorjaar ga ik altijd samen met mijn oudste zoon naar het tuincentrum voor bloembollen. We maken er een spel van. We mogen allebei zes zakjes bollen kiezen en ieder zakje moet een andere soort bloem zijn én ze mogen niet dezelfde kleuren hebben. Na een paar maanden braaf water geven verschijnen dan eindelijk de eerste bloemen. En daar ga ik weer met mijn schaar de tuin in en tover ik zo een vrolijk veldboeket tevoorschijn (plantnamen veldboeket: Mosterdzaad, Kamille, Achilea, Zonnehoed, Tijgerbloem en Phlox) samengesteld van onze bollen.

Blog 1 Veldboeket 1

3x bloemenwinkel in Almere

Ik haal dus het liefst mijn bloemen uit de tuin of nabij gelegen natuur en bespaar daarmee graag. Natuurlijk koop ik ook wel eens een bosje bloemen bij een bloemist. Welke bloemenzaken in Almere zijn mijn favoriet? Ik heb een top 3…

1. De eerste is Villa Blossom, deze bloemist zit in het centrum van Almere en wat ik zo fijn vind is dat je daar losse bloemen kunt kopen.
2. De tweede bloemist is Jennifer’s Bloemen. Deze zaak zit in Almere-Poort en bezoek ik heel graag omdat zij een heel groot aanbod hebben. Hoe meer keuze hoe beter!
3. De derde en laatste bloemen-topper is een rozenkweker, verse rozen vanuit de kas. Stricker Rozen zit in Almere-Buiten. Zij verkopen adembenemend mooie rozen en geven daarbij keurige instructies van hoe de rozen te verzorgen zodat ze wel drie (!) weken kunnen staan.

Misschien heb ik je wel geïnspireerd en vind jij het ook leuk om aan de slag te gaan met de bloemen uit eigen tuin? Kijk dan voor wat handige tips dit filmpje.

We hebben helaas nog niet onze eigen dorpsbloemist in Nobelhorst. Ik hoop wel dat die er gaat komen. Tot die tijd knip ik er lustig op los in mijn eigen tuin. Doe jij dat ook?

>> Ook leuk om te lezen: Door de ogen van kinderen: een speeltuin

>> Volg Nobelsleven ook op FacebookInstagramPinterest of Twitter.

>> Wil je de beste verhalen van Nobelsleven één keer per maand automatisch in je inbox? Laat dan onderaan dit artikel je e-mailadres achter.

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

Tessa is een gelukkige, ondernemende en een tikkie eigenwijze moeder van Axel (4jr) en Boris (0jr) en vrouw van Michael. Ze werkt als Poli Assistent bij DeKinderkliniek in Almere en heeft daarnaast twee eigen bedrijfjes. Ze is gediplomeerd Weddingplanner en heeft daarnaast een eigen productlijn samen met haar zus waarbij ze custom-made producten ontwerpt en produceert van natuurlijke materialen. Haar motto: Leven met Liefde!

Plaats hieronder je reactie