Waar eet je de lekkerste ijsjes van Almere?

Het is tropisch warm en ik heb er al vier op deze week. Met bolletjes in de smaken lemon, cheesecake, appel, sorbetmango, cocos en …, ik weet het niet eens meer precies allemaal. Ik heb het natuurlijk over ijs, Italiaans ijs. Met dit warme weer zorgt ijs voor de perfecte verkoeling! Maar waar vind je nu de lekkerste ijsjes van Almere? We zetten de beste salons op een rijtje!

De lekkerste ijsjes van Almere: Paul’s ijs

We beginnen met mijn favoriet: Paul’s ijs in Almere Buiten. Deze ijssalon zit op slechts vijf minuten fietsen bij mijn huis vandaan. Dat is natuurlijk handig. Toch is er een aantal belangrijkere redenen te noemen waarom deze ijssalon bij mij op nummer één staat.
Ijsjes_in_almere_ijspressie2

De melk komt van Almeerse koeien

Het ijs wordt elke dag in de ijskeuken vers gemaakt, met de melk van de koeien van boer Talens op de Trekweg in Almere Buiten. Dat vind ik leuk! Lokaler en verser kan dus eigenlijk niet. Op de muur in de zaak tref je de volgende tekst: ‘vanmorgen gemolken, vanmiddag op jouw hoorntje’ . Leerzaam: een illustratie op de muur geeft aan hoe het ijs wordt gemaakt. Met verse melk, extra ingrediënten en een hoop liefde, wordt in 8 minuten draaien in de ijsmachine een vers ijsje gemaakt. Het is maar dat je het weet!

Overal waar je kijkt zie je koeien

Paul’s ijssalon ziet er vrolijk uit. Overal zie je koeien: niet alleen in het logo, maar er zijn ook koeientafeltjes en de planten buiten staan in melkbussen. Hoe leuk is dat?

De ijsjes zijn lekker en groot

Sta je even in de rij, dan hoef je je niet te vervelen. Natuurlijk lees je alle bordjes bij het ijs en bepaal je pas ter plekke jouw keuze. De keuze is groot, dus ik twijfel altijd tot aan het moment van bestellen. Tot nu toe is er nog geen smaak tegengevallen. En niet onbelangrijk: de ijsjes zijn lekker romig en de bollen zijn groot!

IJspressi

IJspressi vind je op meer plekken in Almere. Na de vestigingen in Almere Centrum (tot wel 60 smaken ijs!) en Almere Oostvaarders (40 smaken), zit er inmiddels ook één in Almere Poort (40 smaken). De vestiging in Almere Poort is tevens ijsbereidingsfiliaal, dus daar kan je met een beetje geluk zien hoe het ijs gemaakt wordt. Ik ken alleen de ijsjes van Almere Oostvaarders, die zijn lekker dus dat zal ook gelden voor de andere filialen. De structuur van de ijsbolletjes is stevig en ze smaken prima! En ben je avonturier? Ook hier is altijd wel een aantal bijzondere smaken in het assortiment.

ijsjes_in_almere_ijspressie

Mariola

In Almere Haven zit Mariola, al 31 jaar een echt Almeers begrip. Voor mij te ver uit de buurt om regelmatig een ijsje te halen, maar ik heb hier uiteraard wel enkele ijsjes geproefd de afgelopen jaren. Steevast komt de salon langs als er via Facebook wordt gevraagd naar de beste ijssalons in Almere, dus ook deze ijszaak is een plekje in dit overzicht absoluut waard. Het is leuk om op de website te lezen over het ontstaan van Mariola, de geschiedenis dateert al van heel lang terug. Dus neem er eens een kijkje, het dagassortiment staat op de website!

Misschien heb jij al een andere favoriet? Vermeld ‘m dan hieronder. Maar ook deze drie ijssalons zijn een bezoekje zeker waard!

>> Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook eens: Leer je buurt en je buren kennen met Nextdoor

>> Volg Nobelsleven ook op FacebookInstagramPinterest of Twitter

>> Volg Leuk in Almere via Facebook, Twitter of Instagram

>> Wil je de beste verhalen van Nobelsleven één keer per maand automatisch in je inbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

Plaats hieronder je reactie