De leukste kerst(vakantie)uitjes van Almere

De kerstvakantie staat voor de deur. De dagindeling voor de kerstdagen en de jaarwisseling staat natuurlijk al vast (eten, eten en eten), maar op de andere dagen is het tijd om naar buiten te gaan. Er is namelijk heel veel leuks te beleven in Almere. Wij hebben onze favoriete uitjes op een rij gezet.

Winterse Wollen Wanten Wandeling

Vanaf 24-12-2016 t/m 7-1-2017
Wanten die in de bomen hangen in het Vroege Vogelbos? Wat is er aan de hand? Stad & Natuur heeft de jaarlijkse Winterse Wollen Wanten Wandeling uitgezet. De wanten in het bos geven de route van ongeveer 2km aan en bij sommige wanten hoort een opdracht. Leuk voor het hele gezin: de kleinste kinderen zoeken de wanten, de oudere kinderen kunnen een woord bij elkaar puzzelen met opdrachten. De route is voor €1,00 te koop bij het Eksternest of te downloaden via www.stadennatuur.nl.

Adres: Vroege Vogelbos, Almere
Entree: €1,-
Website Stad en Natuur

Leer alles over winterdieren op de Kemphaan

Vanaf 24-12-2016 t/m 7-1-2017
Wat doen de dieren uit het bos eigenlijk deze winter? Houden zij een winterslaap of een winterrust? Leven ze gewoon door of verlaten ze ons kikkerlandje voor warmere oorden? Het antwoord op deze vragen vind je op de Kemphaan. Volg de speurtocht, leer alles over de dieren op de Kemphaan en kraak de code voor de schat! Deze speurtocht is ook via de website te downloaden voor € 1,00.

Adres: Kemphaan, Almere
Entree: €1,-
Website Stad en Natuur

Almere on Ice

Er kan weer geschaatst worden in het centrum van Almere! Tot en met 29 januari is deze gezellige schaatsbaan tijdens de openingstijden van de winkels geopend. Op de donderdagavonden is er tussen 19.00 en 21.00 uur Disco on Ice en er is een kinderdisco op de zaterdagen van 16.00 en 17.00 uur. In voor iets stoerders? Kom dan naar de ijshockeyclinics die iedere zaterdag plaatsvinden van 11.00 – 12.00 uur.

Adres: Forum 16, Almere
Entree: gratis
Website
kerstvakantie

Van Zeearend tot zeebodem

Vanaf 24-12-2016 t/m 7-1-2017
In natuurbelevingsentrum de Oostvaarders vind je tijdens de kerstvakantie een expositie over de natuur en de archeologie van de Oostvaardersplassen. Je ontdekt welke bijzondere rol de grauwe gans speelt in de Oostvaardersplassen en je kunt jezelf vergelijken met een zeearend, Heckrund of edelhert. Nieuw is het expositiegedeelte over de archeologie van de Oostvaardersplassen. Van sporen uit de steentijd tot eikenhouten boomstammen uit de Romeinse tijd die in het Kotterbos gevonden zijn. Aan de hand van het speurvel ontdek je de hele expositie. Het speurvel is vanaf de kerstvakantie te koop voor € 1,00 bij Gasterij de Oostvaarders op de begane grond van het gebouw.

Adres: Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders, Almere
Entree: €1,-
Website Stad en Natuur

Kinderkerstfeest

Op 26-12-2016; van 14:30 tot 15:30
Geen kerst zonder kerstverhaal. Kom naar het oecumenisch kinderkerstspel in De Lichtboog. Tweede kerstdag om 14.30 uur is er het kinderkerstspel voor jong en oud. Alle kinderen die komen kunnen zelf ook meedoen. Als engel in het engelenkoor of als schaap in de kudde bijvoorbeeld. De deuren van het kerkcentrum gaan open om 14.00 uur en het kerstverhaal begint om 14.30 uur. Na afloop is er in de herberg voor iedereen iets te drinken en te snacken.

Adres: Klokkeluiderstraat 10, Almere
Entree: Gratis

kerstvakantie

Brandweer LEGO City bij Veiligheidsmuseum PIT

Zaterdag 24 december 2016 – zondag 8 januari 2017
Alle brandweer- en LEGOfans opgelet! Bezoek het Veiligheidsmuseum PIT! en bekijk 23 actuele Nederlandse incidenten die zijn nagebouwd met 100.000 LEGO steentjes. Ontdek met een nieuwe puzzeltocht wat er allemaal bij het werk van de brandweer komt kijken.

Verder is de schaatsbaan ook weer geopend. Heb je genoeg LEGO steentjes gezien? Dan kun je altijd nog een rondje schaatsen en genieten van een kop erwtensoep met warme choco.

Adres: Schipperplein 4, Almere
Entree: Volwassenen: € 9,60,
Kinderen (4 t/m 12 jaar): €6,50
Website PIT Veiligheidsmuseum

kerstvakantie_bij_pit

Heb jij nog leuke kersttips? Deel ze vooral in de comments of op Facebook.

>> Volg Nobelsleven ook op FacebookInstagram of Twitter.

>> Wil je de beste verhalen van Nobelsleven één keer per maand automatisch in je inbox? Schrijf je dan in voor onze bijzonder leuke nieuwsbrief.

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

Plaats hieronder je reactie