VIDEO: Maxime wil een buurtcafé openen in Nobelhorst

Maxime gaat via crowdfunding geld inzamelen voor een buurtcafé in Nobelhorst.

Je bent jong en hebt een geweldig plan. Nu het geld nog. Vaak strandt hier het goede idee. Maar niet voor Maxime Tevreden. Via crowdfunding gaat zij geld inzamelen om haar dromen waar te maken. Dat is leuk voor haar én voor de bewoners van Nobelhorst. Maxime wil namelijk het eerste buurtcafé van Nobelhorst openen in ‘t Nobelhuis.

Update I: De Crowdfundactie van Maxime is reeds gestart. Via VoorjeBuurt.nl kun je de actie bekijken en Maxime steunen.
Update II: De Crowdfuncactie van Maxime is succesvol afgesloten.

Vandaag spreek ik met Maxime af in de Informatieschuur van Nobelhorst. Samen met haar moeder komt ze aanlopen. Ze is bloedmooi, zelfverzekerd en ook nog eens ontzettend aardig.

’t Nobelhuis in Nobelhorst

“Toen ik hoorde van ’t Nobelhuis in Nobelhorst was ik gelijk enthousiast. Niet alleen de rustige, groene woonplek spreekt me aan. Ook het feit dat je in een gebouw woont met allemaal creatieve ondernemers. De toekomstige bewoners van ’t Nobelhuis mochten zelf nadenken over de invulling van de algemene ruimte op de begane grond. Ik verdiepte me in het concept en sloot me aan bij het initiatief. Dat was het begin.”

't-Nobelhuis-Nobelhorst

Lees ook: ‘t Nobelhuis is hartstikke nieuwerwets

In ’t Nobelhuis in Nobelhorst kun je wonen en werken tegelijkertijd. Er is ruimte voor iedereen. Lees het verhaal van Marjelle en Diana. >> Lees verder

Dit is het plan

Maxime wil buurtcafé Tea Da Di Date openen in NobelhorstAls het aan Maxime ligt, drink je bij ‘Tea da di Date Café’ goede koffie en thee, geniet je van kleine hapjes en kun je één keer per week een goede maaltijd ophalen. Allemaal bereid van biologische producten en het liefst gekocht in de regio. Samen met kok Robbert de Jong gaat ze een mooie, simpele kaart samenstellen. Onder het genot van wat lekkers kun je hier straks een goed boek lezen in de leeshoek, ouderwetse gezelschapsspellen doen of even bijkletsen met een goede vriend. “Ook wil ik een cultureel programma aanbieden. Denk aan live muziekavonden en een doorlopende tentoonstelling van hobbyisten en beginnende kunstenaars. Het café staat in open verbinding met de crea-ruimte, waardoor het heel goed mogelijk is om workshops en kinderfeestjes te organiseren.”

“Aan het buurtcafé grenst een groot terras. Ik zie al helemaal voor me hoe buurtbewoners en voorbijgangers hier lekker in het zonnetje zitten.”

Nog 8.500 euro te gaan

De plannen liegen er niet om. Zelf denk ik een verrijking te zijn voor de nieuwe buurt. Wel geeft Maxime aan dat er nog veel geld nodig is: 10.000 euro! Het streefbedrag wil de jonge onderneemster inzamelen via ‘Voor je buurt’, een crowdfundingsite waar je geld inzamelt en zo samen met anderen goede initiatieven in jouw omgeving steunt. Ongeveer 80% van de campagnes op Voor je Buurt is succesvol. “Ymere is één van de partners van ‘Voor je buurt’. Zij steunen projecten waar ze enthousiast over zijn en de ondernemer zelf niets aan verdiend. Ik hoop dus dat ze dit ‘groene’, duurzame project steunen, vooral omdat het zo mooi past binnen de filosofie van Nobelhorst.”

Help je mee?

De Crowdfundactie van Maxime is reeds gestart. Via VoorjeBuurt.nl kun je de actie bekijken en Maxime steunen.

>> Wil je meer informatie ontvangen over Nobelhorst? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

>> Volg Nobelsleven ook op FacebookInstagram, Pinterest of Twitter

>> Wil je de beste verhalen van Nobelsleven één keer per maand automatisch in je inbox? Laat dan onderaan dit artikel je e-mailadres achter.

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder

Plaats hieronder je reactie