Picnic komt naar Almere! Wat is Picnic eigenlijk?

De futuristische wagentjes van Picnic rijden vast ook bij jou door de straat. Picnic? Ja, je weet wel, de nieuwe online supermarkt die jouw boodschappen gratis thuis bezorgd. Na ‘vestigingen’ in Amersfoort, Leusden, Soest, Maarssen en Utrecht, is de online supermarkt nu beschikbaar Almere. Goed nieuws dus voor iedereen die niet houdt van sjouwen met zware boodschappen.

Wat is Picnic?

Picnic is een nieuwe online supermarkt, die jouw boodschappen gratis thuis bezorgd. Picnic bestaat sinds september vorig jaar en is opgericht door internetondernemers Michiel Muller en Joris Beckers, die in het geheim drie jaar werkten aan de dienst. Na een succesvolle proefperiode in Amersfoort is de dienst op dit moment beschikbaar in vijf steden. Almere komt daar na de zomer bij. Ook in Apeldoorn opent de supermarkt naar verluidt binnenkort.

Hoe werkt Picnic?

De digitale winkel van Picnic is niets meer dan mobiele app (iPhone en Android) waar je jouw boodschappen voor 22.00 uur ‘s avonds kunt bestellen. In het assortiment vind je A-merken, versproducten, diepvriesproducten en het huismerk. Je bestelling wordt de volgende dag bezorgd op vaste afgesproken momenten. Voor de bezorging gebruikt Picnic speciale elektrische autootjes die maximaal 45 kilometer per uur rijden.

Da’s dus lekker duurzaam?

Zeker weten. Naast de duurzame bezorging koopt Picnic overigens exact in wat klanten bestellen, waardoor de online supermarktketen nooit grote voorraden overhoudt. Hiervoor is het een samenwerking aangegaan met de supermarktketen Boni. Daarnaast wil Picnic in gaan zetten op regionale producten, zodat je straks hopelijk ook kaas van de kaasboer om de hoek thuis kunt laten bezorgen.

Wacht even, boodschappen thuisbezorgen kon toch al via Albert Heijn en Jumbo?

Klopt, in die zin is de dienst niets nieuws onder de horizon. In tegenstelling tot Albert Heijn en Jumbo heeft Picnic echter geen fysieke winkels. Mede door die kostenbesparing claimt men de laagste prijsgarantie. Ook de bezorging is gratis.

Wat is het grootste verschil met andere boodschappen bezorgdiensten?

De meeste online bezorgdiensten werken met tijdslots, morgenavond tussen 17.00 en 19.00 bijvoorbeeld. Picnic hanteert daarentegen een zogeheten bus-systeem, met vaste rondes. Het busje komt om de dag langs jouw huis op een vooraf bepaald (nauwkeurig) tijdstip. Je hebt daardoor minder keuze in bezorgtijden, maar hoeft ook minder lang thuis te blijven. Via de boodschappenradar in de app zie je precies hoe laat het busje van Picnic voor jouw huis stopt.

Wij zijn benieuwd, ga jij je inschrijven voor Picnic? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

>> Volg Nobelsleven ook op FacebookInstagramPinterest of Twitter

>> Wil je de beste verhalen van Nobelsleven één keer per maand automatisch in je inbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

Plaats hieronder je reactie