Studeren in Almere, dat is echt wel leuk!

Studeren in Almere, wat is daar nou leuk aan? Dat zal ik jullie vertellen. Er zijn namelijk veel voordelen die je niet verwacht. Ik zeg, Almere wordt een steeds betere concurrent van Amsterdam! Zes redenen voor je op een rij.

1. We hebben onze eigen hogeschool

Midden in het centrum van Almere zit Windesheim. Daar kun je verschillende opleidingen volgen op het gebied van ICT, techniek, welzijn en gezondheid, onderwijs en business. Genoeg keuze dus. Wonen en studeren in Almere. Handig, want je kunt gewoon op de fiets of scooter. Lage reiskosten betekent meer geld over voor andere leuke dingen.

2. Lagere huur dan in Amsterdam

In Almere is de huur veel lager dan in Amsterdam, wat het aantrekkelijker maakt om hier te wonen. Nog een klein pluspunt: je hebt in grote delen van Almere geen parkeerkosten. Én er is veel meer parkeerruimte. En wist je dat je met een half uurtje rijden in hartje Amsterdam staat?

Amsterdam-Almere

3. De nieuwe bibliotheek in het centrum

In het centrum van Almere stad is een grote bibliotheek, waar je rustig studeert of kunt overleggen voor een project waar je aan werkt. De bibliotheek ligt op loopafstand van Windesheim. Gebruik maken van de ruimte in de bieb is gratis. Als je boeken wilt lenen, kost dat € 60,- per jaar.

4. We hebben steeds meer festivals

In Almere komen er ook steeds meer festivals, zoals Zand, Summerpark festival en Bevrijdingsfestival. Wil jij ook zo’n gezellig feest bijwonen? Meer informatie vind je in het artikel ‘Top 5 festivals in Almere’.

Steeds meer foodfestivals in Almer

5. Hier heb je doorgroeimogelijkheden

Veel studenten blijven wonen in de stad waar ze leerden. Woon en studeer je in Almere, goeie kans dus dat je er dan wilt blijven. Vooral omdat je hier 2x zo veel huis krijgt voor je geld als in Amsterdam. Zeker als je een IbbA kavel koopt, bijvoorbeeld in Nobelhorst. Kijk maar eens!

6. Bios en bier met korting

In Almere Centrum hebben we een grote bioscoop met veel filmaanbod. Bij Utopolis kun je een abonnement nemen, waardoor het een stuk voordeliger is om vaak naar de bioscoop te gaan. Onbeperkt griezelen, lachen en ontspannen. Zin in een biertje? De Grote Markt is ‘the place to be’. Hier vind je diverse leuke cafés en clubs. Meestal zijn er op donderdag studentenavonden met korting!!

Je leest het wel, wij houden van Almere. Daarom schrijven we lekker veel artikelen over deze stad. Wil je al onze verhalen één keer per maand gebundeld in je inbox ontvangen? Dat kan! Schrijf je dan rechts of onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief.

>> Volg Nobelsleven ook op FacebookInstagramPinterest of Twitter

>> Wil je de beste verhalen van Nobelsleven één keer per maand automatisch in je inbox? Laat dan onderaan dit artikel je e-mailadres achter.

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

Plaats hieronder je reactie