Treintraject Almere – Lelystad: de mooiste treinsafari van het land

Het is elke keer weer genieten van het uitzicht als je met de trein van Almere naar Lelystad reist, net een treinsafari. En dat vinden de conducteurs en machinisten op dit traject blijkbaar ook. Want zij nomineerden Almere – Lelystad voor de titel ‘Mooiste treinreis van Nederland’. Hoe bijzonder is dat? Er waren nog vijf andere trajecten genomineerd, maar met 37% van de stemmen ging ‘ons’ traject voor de winst. Iets om als Almeerders en Lelystedelingen trots op te zijn.

Moderne architectuur en natuur

Voor wie het traject nog niet kent: je maakt kennis met de moderne architectuur van Almere Centrum en treint vervolgens regelrecht door de Oostvaardersplassen. Met een beetje geluk zie je vanuit de trein de grote grazers die in dit natuurgebied leven: de konikspaarden, edelherten en heckrunderen. De paarden heb ik wel eens met grote aantallen vlak langs de spoorlijn zien staan. En op twitter zie ik regelmatig prachtige foto’s van treinreizigers voorbijkomen. Van de dieren, de natuur en zonsondergangen. Dat maak je toch op geen ander treintraject mee?

treinsafari

Op treinsafari

Een winnaar verdient natuurlijk een echte audiotour, vindt de NS. De NS heeft daarom Erica Terpstra enkele wetenswaardigheden over dit traject laten inspreken en een audiotour ontwikkeld. Leuk toch? Dus ik zou zeggen: download de app (’NS mooiste Tracé audiotour’ voor de iPhone of Android), ga op treinsafari en geef je oren en vooral je ogen goed de kost!

Zelf op ontdekking gaan

Behalve treinen door de Oostvaardersplassen kan je dit gebied ook op veel andere manieren ontdekken. Ik heb de Oostvaardersplassen al op veel manieren bezocht en schreef erover. Maak een wandeling, fietstocht of burlexcursie. De natuur is prachtig!

>> Volg Leuk in Almere voor nóg meer inspiratie via FacebookInstagram of Twitter 

>> Ook leuk om te lezen: Varen in Almere, dat is leuk!

>> Wil je meer informatie ontvangen over NobelhorstSchrijf je in voor de nieuwsbrief

>> Volg Nobelsleven ook op FacebookInstagram of Twitter.

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

Plaats hieronder je reactie