Helemaal hot in Almere: uit eten met kleine gerechten

Ik ben geen grote eter, maar wil wel graag alles proeven. Daarom word ik altijd blij van verschillende smaken op één tafel. Tapas, mezze of antipasti…. ik ben fan. Je kunt niet alleen overal een beetje van proeven, het is vooral ook leuk en staat gezellig op tafel.

Eten met familie en vrienden is in veel landen dé manier om samen te komen, te eten en te praten. Veelal buiten de deur, in een restaurant of en café. Er worden dan verschillende kleine gerechten besteld, er wordt gedronken, gedeeld en gelachen. Gelukkig zie je deze goede eetgewoonte ook in Nederland steeds meer ontstaan. Het eten van kleine gerechten is helemaal van nu.

In de zuidelijke landen als Spanje, Italië of Griekenland worden de kleine gerechten vaak geserveerd om om de eetlust op te wekken voorafgaand aan het diner, of als overbrugging tussen de lunch en het diner dat vaak pas laat op de avond start. In Nederland eten we de hapjes gewoon als lunch of diner. Mmmm, lekker!

Hou je van kokkerellen, dan kan je natuurlijk met al die kleine gerechten zelf in de keuken aan de slag. Op internet vind je de lekkerste recepten. Ik ben zelf geen keukenprinses dus ga liever uit eten. Dat is wel zo gemakkelijk en heeft een bijkomend voordeel: je hebt geen afwas!

hapjes in Almere

Hier bestel je kleine gerechten in Almere

Loopt het water je al in de mond? Ik zet een aantal adresjes voor je op een rijtje.

Zin in een Italiaans? Ga dan naar Woodstone Almere. Daar wordt elke dag tussen 12.00 en 16.00 het Cicchetti-menu geserveerd. Op de kaart staan bijvoorbeeld chili olijven, kipsalade, pizza Carpaccio of Ravioli. Het Cicchetti-menu vind je hier.

Liever Spaanse tapas zoals patatas Bravas, albondigas, croquetas de jamon of gambas? Die vind je in het stadscentrum bij Barca Almere of La Cubbanita.

Vind je de Griekse keuken lekker? Je kiest onbeperkt van de kaart voor een vast bedrag bij Yamas of Rhodos Almere. Gyros, souvlaki, groentehapjes uit de oven…alles kan. Goed om te weten, er staan veel vegetarische gerechten op de kaart.

Houd je van bijzondere gerechten en wil je wel eens wat anders? Dan kun je denken aan de BosTapas van Buitengewoon. Hier kies je uit slakken, paddenstoelen, krekels, worst, hertencarpaccio, eendenborst met kwartel-ei, brandnetelkaas, paddenstoelensoep, dadels, vijgen en noten.

Eet smakelijk!

>> Volg Nobelsleven ook op FacebookInstagramPinterest of Twitter

>> Volg Leuk in Almere via Facebook, Twitter en Instagram.

>> Wil je de beste verhalen van Nobelsleven één keer per maand automatisch in je inbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

Plaats hieronder je reactie