Zo creëer je een gezellige en sfeervolle tuintafel

We zijn in de zomer het liefst buiten. Genieten van de zon en het warme weer. Jammer genoeg was het weer deze zomer wat wisselvallig. En juist daarom moeten we van die paar mooie dagen bijzondere dagen maken. Hier hoef je niet veel geld voor uit te geven. Je hoeft er zelfs je huis niet voor te verlaten. Genieten begint in je tuin.

In de zomer verschuift het tafelen van binnen naar buiten. Lekker gezellig. Wat voor nog meer gezelligheid zorgt is een leuk aangeklede tuintafel. Met deze vijf inspiratietips maak je van jouw ‘gewone’ tuintafel een sfeervolle en gezellige.

Inspiratietip 1: Het tafelkleed maakt de tuintafel

Een leuk aangeklede tafel begint bij het tafelkleed. Ga voor een leuke print of eentje zonder. Maak het zo gek als je zelf wilt. Met de accessoires die je er later aan toevoegt kan je de tuintafel verder opleuken of een rustigere look creëren.
tafellaken-tuintafel

Bronnen afbeeldingen:
Afbeelding 1: Brit

Afbeelding 2: Pinterest
Afbeelding 3: Pinterest

Inspiratietip 2: Verschillende vaasjes op de tuintafels

Gebruik grote, kleine, hoge, ronde of vierkante vaasjes en maak deze het middelpunt van je leuk aangeklede tuintafel. Vul deze op met verschillende attributen. Je tuintafel ziet er direct een stuk gezelliger uit.

vaasje-tuintafels

Bronnen afbeeldingen:
Afbeelding 1: Pinterest
Afbeelding 2: Designthusiasm
Afbeelding 3: Kapturevision.com

Inspiratietip 3: Bloemen en planten

De verschillende vaasjes op je tuintafel kunnen niet leeg blijven. Ook al staat je tuin er misschien al vol van, je kan deze leuk opvullen met bloemen en planten. Pluk de bloemen of planten uit je tuin of ga langs een tuincentrum of bloemist voor soorten die je niet in je tuin hebt staan.

Tuintafels bloemen en planten
Bronnen afbeeldingen:
Afbeelding 1: Blovely Events
Afbeelding 2: Colin Cowie Weddings
Afbeelding 3: Brit

>>> Ook aan de slag met bloemen? Lees eens het artikel over het gebruiken van de bloemen in de tuin! Blog: Gebruik je eigen tuin als bloemenwinkel (en bespaar geld)

Inspiratietip 4: Accessoires

Tuintafels zijn niet compleet zonder accessoires. Gebruik kussentjes, nepfruit, Mason jars, servetten en rietjes. Zin in een thema? Koop andere leuke accessoires of attributen die in het thema passen. Maak er een klein feestje van. Groot mag natuurlijk ook.

Tuintafels - accessoires
De bronnen van links naar rechts:
Afbeelding 1: 100 Layer Cake
Afbeelding 2: Hannah Blackmore Photography
Afbeelding 3: Boligliv

Inspiratietip 5: Hangende decoratie

Hangende decoratie zorgt er voor dat leuk aangeklede tuintafels ook ’s avonds sfeervol en gezellig is. Door de verlichting kan je de hele avond genieten van de tuintafel. Maak bijvoorbeeld gebruik van lampjes of lampions. Ben je creatief? Maak dan je eigen hangende decoratie van bekertjes en kleine lampjes of gebruik een hangende ‘kooi’ en plaats je lampjes hier in.

Tuintafels hangende deco
De bronnen van links naar rechts:
Afbeelding 1: Ikea USA
Afbeelding 2: Show Home
Afbeelding 3: Ikea USA

Meer wooninspiratie & tips? Houd Nobelsleven in de gaten! Het hele huis wordt onder de loep genomen.

Bron header

>> Volg Nobelsleven ook op FacebookInstagramPinterest of Twitter
>> Wil je de beste verhalen van Nobelsleven één keer per maand automatisch in je inbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

Plaats hieronder je reactie