De hele familie van Kampen woont straks in Nobelhorst

Laatst was ik op bezoek bij de familie Van Kampen. Opa & oma, vader & moeder, broer & zus met aanhang. Maar liefst 8 man wachtte me op in de woonkamer van Pieter en Marja. Waarom ik bij ze op de thee was? Met een beetje geluk woont deze hele familie – 4 generaties – straks in Nobelhorst en daar willen we natuurlijk meer over weten.

Ik settel me op de bank en kijk even om me heen. Waar begin ik? Bij het begin, besluit ik. “Hoe zijn jullie met Nobelhorst in aanraking gekomen?”

Lees ook deze andere artikelen over de huizen in Nobelhorst:
>>>> 4 tips voor het bouwen van je eigen huis
>>>> Geweldige nieuwe rijhuizen in Nobelhorst
>>>> Vraag aan Madeleen: wat is een aankleedhuis?

IbbA in Nobelhorst

Foto_IbbA_huis_Britt_en_KennyDe jongste zoon, Kenny van Kampen en zijn vrouw Britt beginnen te vertellen. “Vrienden van ons hadden een IbbA-huis in Poort gebouwd. Het idee van voordelig zelfbouwen sprak ons heel erg aan. Maar Poort is het niet voor ons. Te stedelijk. Toen we hoorden dat er in Nobelhorst IbbA-kavels kwamen, zijn we gelijk in actie gekomen.”

“Ja, toen wij hier twee jaar geleden kwamen wonen was het leeg. Maar kijk nu dan. Het gaat zo snel!”

“We bouwden een huis aan de Marie Curiestraat. Ons huis stond er in 6 weken. En toen hadden we nog geen buren. Heel even konden we ruiken aan vrijstaand wonen.” Die gedachte hebben ze vastgehouden, want inmiddels heeft het stel een optie op een kavel aan het water op Het Landgoed. “Ja, toen we zagen dat onze buren hun huis met zo veel winst verkochten, triggerde ons dat. Misschien kunnen wij ook wel doorstromen? Inmiddels hebben we de betaalde reservering getekend en komen we steeds een stapje dichter bij onze droom.”

Landelijke stijl past in Nobelhorst

Britt: “Bij de bouw dachten we goed na over een aantal belangrijke dingen, waardoor wij er met plezier woonden. De woonkamer is uitgebouwd en de 1e verdieping heeft een dakterras, grote slaapkamer, inloopkast en badkamer. Op de 2e verdieping kun je met gemak nog 2 kamers maken. Qua architectuur hebben we gekozen voor een mooie landelijke stijl, die goed in Nobelhorst past. Ik weet zeker dat de volgende bewoners hier net zo gelukkig gaan zijn. Het is een mooi startershuis.”

“Iedereen verhuist met zijn eigen redenen naar Nobelhorst, maar dat deze hechte familie dicht bij elkaar woont, vinden ze heel erg fijn.”

De dorpse opzet van Nobelhorst

Priscilla, de zus van Kenny, woont nu met haar vriend Mark in een appartement in Poort. Ze haken in op het verhaal van Kenny. “We zochten eerst naar een ruimer huis, omdat we een dochter hebben van 1,5 jaar. Eerst keken we in de bestaande bouw. Toen we zagen wat Kenny en Britt hadden gebouwd, begon het bij ons ook te kriebelen. Alles helemaal naar onze zin. Heel aantrekkelijk! Ook de dorpse opzet en het feit dat er in Nobelhorst zo veel jonge gezinnen komen wonen, trok ons.”

“Je maakt er met elkaar een bloeiende wijk van.”

Familie-van-Kampen-2

We hebben gelijk ‘ja’ gezegd

“Op een druilerige zaterdagochtend gaf Jolly een rondleiding, waar we bij zijn aangesloten. Toen Jolly hoorde wat we zochten, wees ze ons op het feit dat er mogelijk een kavel vrij zou komen op Het Eiland. De donderdag daarna werden we gebeld. De kavel was teruggegeven. We hebben gelijk ‘ja’ gezegd. We gaan een hoekhuis in een rij bouwen. Om zo veel mogelijk woonruimte te creëren krijgt ons huis een plat dak. De slaapkamer wordt heel luxe met inloopkast waar je doorheen loopt richting de badkamer. Een leuk detail is het bloemkozijn in de keuken. Hier steekt het raam een stukje uit. Een lekker plekje om te zitten en naar buiten te kijken.”

“Ik zie mezelf al zitten op de vlonder aan het water.”

Tweelaags huis in De Houtzagerij

Ook Pieter en Marja, de ouders van Kenny en Priscilla, hebben een aankleedhuis gekocht in Nobelhorst. Zij betrekken in het najaar hun tweelaagse huis in De Houtzagerij. Marja: “Ik wilde eigenlijk niet verhuizen, ik woon hier heerlijk. Pieter en onze kinderen hebben me enthousiast gemaakt. Dit huis is eigenlijk ook wel een beetje groot en straks hebben we een heerlijke tuin aan het water. Dat gaf voor mij wel de doorslag. Vanuit onze woonkamer lopen we straks zo de vlonder op die direct aan het water grenst. Heerlijk!” In de video hieronder legt Buurtmakelaar Madeleen uit wat een aankleedhuis is.

Opa en oma in de race voor een gelijkvloers huis op Het Erf

Henk en Corry Bargmann wonen nu in een grote eengezinswoning in de Bouwmeesterbuurt van Almere Buiten. Die trappen beginnen zwaar te vallen en de enorme tuin is heerlijk, maar dat onderhoud… “We zijn heel enthousiast over Nobelhorst geworden door onze kinderen en kleinkinderen. Wat zouden we hier graag wonen! Maar het is nog even spannend of het lukt. We zitten namelijk in een participatiegroep voor de 7 gelijkvloerse huurhuizen aan het water op Het Erf in De Boswachterij. Deze huizen worden verhuurd volgens het principe dat je met elkaar iets gemeen moet hebben. Tijdens diverse bijeenkomsten kristalliseert dit zich steeds meer uit. Nu zijn er nog 21 gegadigden, dus we kunnen alleen maar hopen en duimen dat wij hier mogen wonen.”

“Wat zouden we hier graag wonen. Dicht bij onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind.”

Meeduimen voor opa en oma

Wat zou het mooi zijn als in 2018 de hele familie Van Kampen in het dorp van Almere zouden wonen. Niet alleen voor hen, maar ook voor Nobelhorst. Want zeg nou zelf, een dorp is pas écht een dorp als er meerdere generaties wonen. Duim je mee voor opa en oma Van Kampen?

Zie jij jezelf net als de familie van Kampen wel wonen in Nobelhorst? Bekijk dan eens het aanbod aan aankleedhuizen en zelfbouwkavels in Nobelhorst. 

>> Volg Nobelhorst ook op FacebookInstagramPinterest of Twitter

>> Wil je de verhalen van Nobelsleven en het laatste nieuws over Nobelhorst één keer per maand automatisch in je inbox ontvangen? Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief van Nobelhorst.

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

Plaats hieronder je reactie