Nobelhorst krijgt een fantastische speeltuin

De Brink in Nobelhorst is straks een walhalla voor kinderen. Er komt namelijk een fantastische speeltuin. De aanleg is begonnen en als het weer meezit, kun je hier met Pasen spelen.

Zoals je misschien wel weet, zijn er buurtschappen in Nobelhorst. Via deze buurtschappen wordt er door de bewoners gezamenlijk invulling gegeven aan bepaalde delen van het dorp. Dat is slechts één van de dingen die het Buurtschap doet. Wil je alles weten over de speeltuin, lees dan verder. Jacquelina vertelt er met ontzettend veel enthousiasme over.

Lees ook andere artikelen over de buurtschappen in Nobelhorst:

Op de koffie bij Jacquelina

Even voor jouw beeldvorming… Jacquelina is voorzitter van het Buurtschap Midden. Vandaag ga ik bij haar op de koffie in haar mooie twee-onder-een-kaphuis. Binnen is het lekker warm. Natuurlijk kijk ik weer even ongegeneerd rond. Mooi en heel sfeervol. Leuk ook die twee openslaande deuren in de leefkeuken, zo heb je een optimale verbinding met buiten.

Samen een leuke buurt maken

We gaan zitten en Jacquelina begint haar verhaal: “Mijn reden om actief bij het buurtschap betrokken te zijn is dat ik graag met elkaar een plek creëer waar het fijn wonen is. Het is pionieren in een buurt waar heel veel mogelijk is. Hoe leuk is dat! Met elkaar hebben we al van alles bedacht. De sociale buurtmarkt die elke zaterdag bij de buurtschuur is, is er een mooi voorbeeld van. En nu dus de speeltuin op de Brink.”

Werkgroep opgericht

“Met het team van Nobelhorst en de gemeente zijn we begin vorig jaar gestart met het maken van de plannen. Tijdens een eerste informatiegroep is er een werkgroep ‘Speelvoorzieningen’ gevormd door bewoners die mee wilden denken. Bij die bijeenkomst was het team van Nobelhorst, de landschapsarchitect, iemand van Dienst Stedelijke Ontwikkeling en een deskundige op het gebied van kinderspeelvoorzieningen van de gemeente, aanwezig.”

Speels, duurzaam en natuurlijk waren de sleutelwoorden.

Kinderen beslissen mee

“De locatie op de Brink bij de mesolitische hut is uniek. De invulling van de speeltuin moest daar bij aansluiten. ‘Speels’, ‘duurzaam’ en ‘natuurlijk’ waren de sleutelwoorden. We wilden in ieder geval een fors speeltoestel en een verbinding met het water. We hebben de ideeën van bewoners (volwassenen en kinderen) verzameld. Op basis hiervan zijn er twee ontwerpschetsen gemaakt. Beide waren prachtig. De werkgroep Speelvoorziening kwam weer bij elkaar om de ontwerpen te bespreken en kinderen van Sterrenschool Universum hebben gestemd. Het resultaat: optie 2 ‘Varen en een ontdekkingsroute rondom de archeologische vindplaats’ kwam als winnaar uit de bus.”

De speeltuin in Nobelhorst

“In de speeltuin komt een piratenschip, klimtoestel, balanceerbrug, touwbrug, huisje, waterspel, platform, aqua zwengelpomp, waterbassin, speelkeien en boomstamgoten. De gemeente is enorm creatief geweest met het budget, waardoor we het plan kunnen realiseren. We zijn ze heel dankbaar.”

Zo komt de Speeltuin in Nobelhorst eruit te zien.
Deze speeltoestellen komen er in de speeltuin in Nobelhorst.

Ik ga met Pasen zeker even kijken. Kun jij ook niet wachten?

Zie je het wel zitten om op loopafstand van deze speeltuin te wonen of te ondernemen? Bekijk dan de website van Nobelhorst en schrijf je onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief.

>> Volg Nobelhorst ook op FacebookInstagramPinterest of Twitter

>> Wil je de verhalen van Nobelsleven en het laatste nieuws over Nobelhorst één keer per maand automatisch in je inbox ontvangen? Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief van Nobelhorst.

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

Plaats hieronder je reactie